Vytvoření konkurenční výhody na trhu s hutními materiály - Kobrlová, Lucie (2014)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím analýzy vybraných faktorů zhodnotit možnost vybudování servisního centra na českém a slovenském trhu s hutními materiály. Tato analýza je prováděna pro potřeby společnosti Van Leeuwen Pipe and Tube Group, především pro její pobočku se zastoupením v České republice a na Slovensku. Z tohoto důvodu je práce rozdělena na část teoretickou a praktickou. Zatímco část teoretická je věnována představení společnosti Van Leeuwen a pro přiblížení problematiky hutních materiálů také charakteristice příslušného trhu se zaměřením na základní deskriptory, praktická část se zabývá analýzou vybraných faktorů s přímým dopadem na možnost realizace projektu servisního centra. Konkrétně se jedná o vyhodnocení zájmu zákazníků o vybrané servisní operace a o vyhledání společností, které již v oblasti servisních center působí. V neposlední řadě je pozornost věnována myšlence strategického umístění servisního centra.