Vytvoření konkurenční výhody na trhu s hutními materiály - Kobrlová, Lucie; Halík, Jaroslav, 1961-; Málek, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím analýzy vybraných faktorů zhodnotit možnost vybudování servisního centra na českém a slovenském trhu s hutními materiály. Tato analýza je prováděna pro potřeby společnosti Van Leeuwen Pipe and Tube Group, především pro její pobočku se zastoupením v České republice a na Slovensku. Z tohoto důvodu je práce rozdělena na část teoretickou a praktickou. Zatímco část teoretická je věnována představení společnosti Van Leeuwen a pro přiblížení problematiky hutních materiálů také charakteristice příslušného trhu se zaměřením na základní deskriptory, praktická část se zabývá analýzou vybraných faktorů s přímým dopadem na možnost realizace projektu servisního centra. Konkrétně se jedná o vyhodnocení zájmu zákazníků o vybrané servisní operace a o vyhledání společností, které již v oblasti servisních center působí. V neposlední řadě je pozornost věnována myšlence strategického umístění servisního centra.
Vedoucí práce: Jaroslav Halík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses