Vztah malwarových útoků k popularitě operačních systémů - Jirmusová, Radka; Gála, Libor, 1965-; Čermák, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Bakalářská práce se věnuje problematice malwaru a operačních systémů. Cílem práce je na základě statistických výpočtů prokázat či vyvrátit vztah, neboli závislost, mezi množstvím malwarových útoků a používáním jednotlivých operačních systémů. Na základě metodiky analýzy je dosaženo cíle práce. Dále práce prezentuje výsledky provedené analýzy, které slouží ke shrnutí závěrů. Práce je členěna do čtyř hlavních částí. První část seznamuje čtenáře s problematikou malwaru. Následující část se věnuje operačním systémům. Třetí část vymezuje vztah mezi oblastí malwaru a informačními technologiemi. Poslední část se věnuje statistickým výpočtům a dosaženým výsledkům. Vlastním přínosem práce je zhodnocení závislosti mezi danými oblastmi.
Vedoucí práce: Libor Gála
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses