Hospodářský potenciál Antarktidy a jeho využití podle současného mezinárodního práva - Šorf, Alexandr; Kochan, Jan, 1977-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Antarktida je dodnes posledním plně ekonomicky nevyužívaným kontinentem. Její potenciální využívání ale musí být podloženo právní úpravou. Tato práce se zaměřuje na nalezení možností rozvoje právní platformy ekonomického využití Antarktidy. V první části je analyzován potenciál přírodního bohatství a situace jednotlivých hlavních aktérů současného systému. V druhé části jsou poznatky z analýzy aplikovány na současný právní režim, čímž vznikají doporučení do budoucna.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses