Analýza podmínek využití programů pro znevýhodněné skupiny pracovníků v České spořitelně, a.s. - Štěrbová, Daniela (2014)
Diplomová práce na téma "Analýza podmínek využití programů pro znevýhodněné skupiny pracovníků v České spořitelně, a.s." se zabývá slaďováním osobního a pracovního života a podporou znevýhodněných skupin pracovníků České spořitelny. Cílem práce je zanalyzovat míru informovanosti zaměstnanců České spořitelny o programech zaměřených na podporu znevýhodněných skupin pracovníků. Zjistit, kterými komunikačními kanály jsou o nich informováni, jak dané programy vnímají, jaký na ně mají názor a jakým způsobem využívají širokou paletu nabízených aktivit, činností a podpory ve svém každodenním životě. Teoretická část definuje základní pojmy a charakterizuje vybrané programy. Empirická část zahrnuje řešení vlastního výzkumu, který je prováděn metodou dotazníkového šetření a individuálními rozhovory. Analýza údajů výzkumu je stěžejní pro vyvození závěrů a navržení vhodných doporučení v oblasti managementu diverzity a slaďování osobního a pracovního života v České spořitelně.