Reforma spoločnej poľnohospodárskej politiky a jej dopady na Slovensko - Múdry, Daniel (2014)
Témou tejto bakalárskej práce je dopad novej reformy spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ na Slovensko. Hlavným cieľom je popísať zmeny, ktoré so sebou posledná reforma spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ priniesla a zistiť jej pravdepodobné dopady na slovenské poľnohospodárstvo. Podstatnou časťou je tiež vyhodnotenie dopadu vstupu Slovenska do EÚ na slovenský poľnohospodársky sektor. Po analýze dostupných údajov som dospel k záveru, že reforma bude mať na Slovensko prevažne pozitívny dopad. Najväčšia hrozba pre Slovensko, stropovanie platieb, totiž nebola schválená ako povinná. Zistenie dopadu tejto reformy je dôležitým prínosom z hľadiska prehľadu zmien, prínosov a prípadných negatív, ktoré by mali poľnohospodári očakávať. Takisto môže byt prostriedkom k odstráneniu negatívneho pohľadu na túto politiku, ako politiku pre Slovensko neprospešnú.