Analýza rozdílů aplikace IFRS a US GAAP v ocelářském odvětví - Funďová, Lucia; Strouhal, Jiří, 1980-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce je věnována moderním problémům rozdílů dvou nejdůležitějších standardů ve světě finančního účetnictví a výkaznictví, a to mezinárodních standardů IFRS a amerických standardů US GAAP. Porovnání a hledání možných rozdílů se uskutečnilo v rámci ocelářského odvětví, a to konkrétně na společnosti US Steel, která má svou základnu v USA a využívá amerických standardů, a na její dceřiné společnosti se sídlem v Košicích, která vede účetnictví podle IFRS. Výkazy byly zanalyzovány pomocí základních nástrojů finanční analýzy, z výsledků, z nichž byly vyjádřeny hypotetické scénáře, které by mohly nastat při rozhodování a které byly ovlivněny právě rozdíly mezi aplikovanými standardy. Cílem a hlavní myšlenkou této práce bylo naznačit čtenáři, v jakém stavu se nachází konvergence těchto dvou standardů a které rozdíly je nutné ještě odstranit, aby oba standardy dávaly rovnocenný pohled na účetnictví a finanční rozhodování v kterékoli společnosti.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses