Hazardní průmysl a ekonomické souvislosti vybraná centra Las Vegas a Macao - Knespl, Vojtěch; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce pokrývá základní rozsah problematiky hazardního průmyslu. Zaměřuje se obzvláště na ekonomickou podstatu a důsledky dopadů hazardu na ekonomiku Las Vegas a Macaa. Práce zkoumá hazardní průmysl ze sociálního i psychologického hlediska s důrazem na zhodnocení efektivnosti přístupů v globální komparaci. Hlavním výstupem práce je charakteristika hazardního průmyslu ve světě s konkrétním zaměřením na centra v Las Vegas a Macau. Cílem práce je zhodnotit specifické důvody vzniku těchto center a charakterizovat vztah mezi přidruženými průmyslovými sektory. Předkládaná práce je tvořena třemi kapitolami. První část je věnována hlavně vysvětlení teoretických pojmů. V úvodní kapitole je dále zkoumán hazard v globálním měřítku. Hlavní část práce tvoří rozbor hazardního průmyslu v oblasti Las Vegas. Stejný rozbor je vypracován i pro Macao. Hazard je zohledňován z několika hledisek s cílem najít hlavní rozdíly v přístupu na americkém potažmo asijském trhu. Velký důraz je kladen na vztah hazardního průmyslu k ostatním sektorům průmyslu a také potencionální spojitost s růstem kriminality. Součástí práce jsou zároveň některé soudobé trendy a prognózy budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses