Řízení a měření přínosu lidských zdrojů k cílům podniku - Vojtěchovská, Pavlína; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Cetkovský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce je zaměřena na HR oblast podniku, konkrétně její strategické řízení a měření přínosů její činnosti. V teoretické části čerpá práce především ze zahraniční literatury a rozebírá tradiční a nová pojetí HR práce. Zabývá se rolí HR ředitele jako hlavního prvku strategického řízení a jeho roli jak ve vztahu k podniku, tak ke svému oddělení. V praktické části potom analyzuje průzkum, provedený mezi českými firmami, a dochází k závěru, že v českých podnicích je hlavní příčinnou nedostatečného řízení HR špatná měřitelnost jeho přínosů. Ve stěžejní části potom navrhuje postup, který by měla firma aplikovat při snaze o strategické řízení HR a také měření dle cílů podniku.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses