Právní úprava ochrany spotřebitele v ČR a EU - Čech, Dino; Horová, Olga; Pešek, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou právní úpravy ochrany spotřebitele v České republice a vlivem EU na danou problematiku. Cílem této práce je analýza důležitých změn v novém občanském zákoníku a provedení výzkumu k ověření hypotéz. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje komparaci nového občanského zákoníku a staré právní úpravy ochrany spotřebitele v rámci civilního práva. Praktická část se věnuje kvantitativnímu výzkumu formou dotazníkového šetření o informovanosti spotřebitelů v mezioborovém srovnání studentů právního a ekonomického zaměření.
Vedoucí práce: Olga Horová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses