Obchodná spolupráce Českej republiky so štátmi Beneluxu - Spišiaková, Barbora; Gullová, Soňa, 1954-; Rejchrt, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je popísať, zanalyzovať a porovnať obchodnú spoluprácu Českej republiky so štátmi Beneluxu. Práca je rozdelená do štyroch kapitol, obsahuje devätnásť tabuliek, dva grafy a tri prílohy, ktoré dokladajú prácu potrebnými informáciami. Prvá kapitola je venovaná obchodnej spolupráci ČR s Belgickom, druhá kapitola sa zaoberá obchodnou spoluprácou ČR s Holandskom a tretia kapitola je zameraná na obchodnú spoluprácu ČR s Luxemburskom. Pre lepšie porovnanie získaných poznatkov je štruktúra prvých troch kapitol rovnaká. Je v nich podaná charakteristika obchodnej spolupráce s danými štátmi, ako aj bilancia vzájomnej obchodnej výmeny a jej komoditná štruktúra. Ďalej kapitoly obsahujú opis štruktúry vývozu a dovozu služieb, prehľad investícií medzi ČR a krajinami Beneluxu a taktiež informácie potrebné pre vstup na ich trhy vrátane dôvodov ich atraktivity. Taktiež sú tu charakterizované podmienky pre uplatnenie českého tovaru na daných trhoch a je podaný opis perspektívnych oblastí vzájomnej obchodnej spolupráce. Záverečná kapitola sa venuje porovnaniu obchodnej spolupráce ČR s jednotlivými krajinami s prihliadnutím na výhody trhov Beneluxu, ale aj na prekážky rozvoja spolupráce a taktiež ponúka návrhy na jej ďalšie rozšírenie. Táto kapitola je na záver podložená skúsenosťami konkrétnej českej firmy, Škody Auto a.s., s preniknutím na belgický, holandský a luxemburský trh.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses