Vývoj mezinarodního obchodu s vybranými produkty textilního průmyslu a jejich budoucnost - Kahánek, Cyril (2014)
Tato práce se zabývá vývojem textilního průmyslu a mezinárodního obchodu s hedvábím a bavlnou v prvním desetiletí 21. století. První kapitola zahrnuje průřez hlavními teoriemi mezinárodního obchodu od klasické až po monetaristickou ekonomii. Ve druhé se obeznámíme s historií obchodu na hedvábných stezkách vedoucích z Číny až ke středozemnímu moři. Další kapitoly se věnují analýze. Ve třetí kapitole jde o textilní průmysl a mezinárodní obchod s hedvábím a bavlnou v letech 2000--2011. Čtvrtá pak výrobkům textilního průmyslu skupiny 65 podle Standardní mezinárodní klasifikace zboží (SITC).