Zhodnocení rozvoje cestovního ruchu v Jihomoravském kraji - Přikrylová, Dagmar; Kouřilová, Jana, 1960-; Silovská, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá tématem cestovního ruchu. Cílem této práce je zhodnocení potenciálu cestovního ruchu v Jihomoravském kraji, identifikace hlavních problémů a formulace dílčích doporučení pro zlepšení rozvoje cestovního ruchu v Jihomoravském kraji. První kapitola se zabývá základními pojmy z oblasti cestovního ruchu a zejména popisem vazby cestovního ruchu na regionální rozvoj. Druhá kapitola navazuje popisem cestovního ruchu v České republice, jsou zde zhodnoceny ekonomické přínosy cestovního ruchu pro národní hospodářství ČR a popsána politika cestovního ruchu. Třetí kapitola analyzuje potenciál cestovního ruchu v Jihomoravském kraji. Analyzovány jsou lokalizační a realizační předpoklady. Na základě zjištěných skutečností je vyhodnocen celkový potenciál cestovního ruchu v Jihomoravském kraji, jsou identifikovány limity a bariéry rozvoje cestovního ruchu v kraji a formulovány dílčí doporučení pro zlepšení rozvoje cestovního ruchu v Jihomoravském kraji.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses