Ekonomika současné české myslivosti v rámci EU - Kalábová, Markéta; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tématem diplomové práce je vyhodnocení ekonomického postavení myslivosti v České republice v kontextu Evropské Unie. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První část se zaměřuje na ekonomicko-teoretické přístupy ve vztahu k myslivosti, definuje základní pojmy a uvádí nejdůležitější legislativní předpisy. Součástí této kapitoly je problematika oceňování volně žijící zvěře v České republice v komparaci se sousedními státy. Druhá kapitola pojednává o legislativních předpisech, programech a politikách Evropské Unie ve vztahu k myslivosti. V rámci této části jsou uvedeny nejdůležitější organizace a jejich vliv na myslivecké hospodaření v České republice. Závěrečná kapitola je věnována vyhodnocení mysliveckého hospodaření v České republice podle výnosů a nákladů. V této části je zhodnocen stav nejdůležitějších druhů volně žijící zvěře v České republice s poukázáním na nejdůležitější problémy a jejich možná řešení. Součástí této kapitoly je případová studie zaměřená na hospodaření Mysliveckého sdružení Chotěbudice.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses