Problém hikikomori v Japonsku v 21. století příčiny a dopady - Wang, Jieqiong; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Střecha, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práce se zabývá problémem hikikomori v Japonsku. Hlavním cílem práce je zhodnotit důsledky a dopady existence hikikomori jak na současnou, tak na budoucí japonskou společnost. Zaměřuji se hlavně na důsledky a dopady z ekonomické stránky. V první kapitole práce vymezuji samotný pojem "hikikomori" a porovnávám pojmy "hikikomori" a "otaku". Také stručně zmiňuji další specifické skupiny obyvatelstva, jako jsou freeters, parasite single nebo NEETs. V druhé kapitole se zabývám příčinami tohoto problému a popisuji situaci hikikomori ve světě . V poslední kapitole popisuji důsledky a dopady této problematiky na japonskou ekonomiku a uvádím zjištěné řešení a preventivní opatření.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses