Analýza ekonomických vztahů České republiky s Itálií v období 2005-2011 - Mertlová, Jana; Plchová, Božena, 1936-; Kopecký, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato práce pojednává o ekonomických vztazích ČR s Itálií v letech 2005--2011. Cílem práce je analyzovat obchodní vztahy ČR s Itálií na základě zahraničního obchodu a přímých investic a identifikovat příležitosti pro české exportéry na italském trhu. Ke splnění cíle je nejdříve charakterizována ekonomická situace obou zemí. Druhá kapitola se zabývá vzájemným zahraničním obchodem. Kapitola třetí se zaměřuje na obchodně-politické vztahy především proexportní politiku ČR vůči Itálii. Poslední část je věnovaná přímým zahraničním investicím. Na základě zjištěných údajů je možné konstatovat, že Itálie představuje důležitého obchodního partnera ČR.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses