Finanční analýza společnosti Jihostroj a.s. - Bílková, Michaela (2014)
Cílem bakalářské práce na téma "Finanční analýza společnosti Jihostroj a.s." je pomocí metod finanční analýzy zhodnotit finanční zdraví, vývoj, silné a slabé stránky podniku Jihostroj a.s. v letech 2006 až 2012. Práce se skládá z teoreticko-metodologické a praktické části. V teoreticko-metodologické části je vysvětlen pojem finanční analýza a její jednotlivé metody: analýza absolutních ukazatelů, poměrové ukazatele, analýza pracovního kapitálu, pyramidový rozklad rentability, ekonomická přidaná hodnota, bankrotní a bonitní modely. Tyto metody jsou v praktické části aplikovány na společnost Jihostroj a.s. V závěru jsou shrnuty výsledky provedené finanční analýzy a formulována případná doporučení pro zlepšení finanční situace podniku.