Podnikatelský záměr - založení zubní ordinace - Müllerová, Markéta (2014)
Cílem diplomové práce je zpracování podnikatelského záměru pro zubní kliniku Easydent s.r.o., jejíž majitel se rozhodl rozšířit svou praxi a vybudovat nové pracoviště v centru města Prahy. Teoretická část obsahuje podnikatelský záměr v obecné rovině. Jsou zde popisovány formy podnikatelského záměru, požadavky a zásady na jeho zpracování a struktura podnikatelského záměru. Dále shrnuje kritéria posouzení ekonomické výhodnosti projektu a metody hodnocení investic. Kapitola specifika podnikání ve zdravotnictví popisuje důležité aspekty podnikání zejména v oblasti zubního lékařství a také odlišnosti stomatologie od podnikání v jiných oborech. Praktická část prezentuje podnikatelský záměr vybudování nové ordinace zejména z ekonomického pohledu, ale také z hlediska obecné proveditelnosti investice. V závěru práce hodnotím investici na základě čisté současné hodnoty, která vychází kladná, a proto doporučuji majiteli zubní kliniky investovat do vybudování nové ordinace.