Podnikatelský záměr - založení zubní ordinace - Müllerová, Markéta; Špička, Jindřich, 1981-; Klečka, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Cílem diplomové práce je zpracování podnikatelského záměru pro zubní kliniku Easydent s.r.o., jejíž majitel se rozhodl rozšířit svou praxi a vybudovat nové pracoviště v centru města Prahy. Teoretická část obsahuje podnikatelský záměr v obecné rovině. Jsou zde popisovány formy podnikatelského záměru, požadavky a zásady na jeho zpracování a struktura podnikatelského záměru. Dále shrnuje kritéria posouzení ekonomické výhodnosti projektu a metody hodnocení investic. Kapitola specifika podnikání ve zdravotnictví popisuje důležité aspekty podnikání zejména v oblasti zubního lékařství a také odlišnosti stomatologie od podnikání v jiných oborech. Praktická část prezentuje podnikatelský záměr vybudování nové ordinace zejména z ekonomického pohledu, ale také z hlediska obecné proveditelnosti investice. V závěru práce hodnotím investici na základě čisté současné hodnoty, která vychází kladná, a proto doporučuji majiteli zubní kliniky investovat do vybudování nové ordinace.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses