Využití Hedvabné stezky v současném cestovním ruchu Kazachstánu - Abdrakhmanova, Leila (2014)
Bakalářská práce se zabývá využitím Hedvábné stezky v současném cestovním ruchu Kazachstánu. Cílem této práce je zhodnotit význam Hedvábné stezky a její vliv na cestovní ruch Kazachstánu, sestavit doporučení. První kapitola se věnuje definicím cestovního ruchu a úvodu do stibologie. Druhá kapitola pojednává o Hedvábné stezce a programu řízený Světovou organizací cestovního ruchu. Třetí kapitola obsahuje základní údaje o Kazachstánu a cestovním ruchu země. Následující část práce se zabývá současným řízením produktu Hedvábná stezka v Kazachstánu. Poslední kapitola je věnována analýze nabídky Kazachstánu v českých cestovních kancelářích, výsledkům dotazníkového šetření, SWOT analýze cestovního ruchu Kazachstánu a navrženým doporučením.