Investiční prostředí a zahraniční investiční projekty v automobilovém průmyslu v ČR a na Slovensku - Papoušek, Jiří (2014)
Tato práce zkoumá investiční projekty v automobilovém průmyslu ČR a Slovenska, které byly realizované kapitálem zahraničních subjektů. Dále jsou zde definovány přímé zahraniční investice a investiční prostředí. Obě země jsou pak na závěr porovnány jak po stránce automobilového průmyslu, tak po stránce investičního prostředí. Cílem práce je zjistit, do jaké země je v tomto odvětví výhodnější investovat.