Problém chudoby v afrických zemích - Melicharová, Michaela; Bič, Josef; Sejkora, Jiří, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem bakalářské práce je upozornit na problematiku chudoby v subsaharské Africe. První část je zaměřena na definici chudoby a ukazatele sloužící k jejímu měření. Zároveň jsou nastíněny příčiny, které vedou k chudobě. V druhé části jsou vymezeny hlavní problémy související s existencí zaostalosti v afrických zemích. Zahrnují především nedostatečný přístup k základním potřebám, nepromyšlené plánování hospodaření s vodními zdroji a problém plýtvání potravinami. Poslední kapitola se zaměřuje na některé nástroje, které by mohly vést k vymýcení chudoby. Pozornost je věnována Rozvojovým cílům tisíciletí, humanitárním a mezinárodním organizacím a konceptu Fair trade. Bakalářská práce čerpá z českých, převážně zahraničních knižních a internetových zdrojů, zejména pak z výročních zpráv, statistik a databází mezinárodních institucí.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses