Systémová analýza managementu kvality v konkrétním podniku nebo instituci - Říhová, Aneta; Černá, Anna, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Příbramská, Zdeňka (2014)
Předmětem této diplomové práce je systémová analýza managementu kvality (jakosti) ve vybraném podniku. Tím se stala společnost zabývající se výrobou dílů pro automobilový průmysl, resp. zabývající se lisováním, profilováním a svařováním ocelových dílů. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, v první jsou sepsány teoretické poznatky týkající se managementu kvality, především je zde vymezen pojem kvalita, management kvality a jeho principy. V teorii je dále popsáno řízení jakosti s důrazem na systém a koncepce managementu jakosti a hlavní nástroje vhodné pro jeho řízení. V závěru této části je také zahrnuta problematika výdajů vztahujících se k jakosti, na kterou je v praktické části provedena analýza. Jedná se o důležitou kategorii výdajů, kterou mnoho podniků stále ještě v dnešní době opomíjí, neprovádí evidenci, analýzy a následná opatření, která by mohly vést ke zlepšení ekonomické situace podniku
Vedoucí práce: Anna Černá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: management jakosti; náklady; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; quality control; costs; master's theses