Analýza sentimentu v českém prostředí sítě Twitter - Koller, Michael; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Novák, Michal (2014)
Názory mají klíčový vliv na lidské chování. Tato bakalářská práce se proto zabývá analýzou názorů neboli sentimentu, která je jednou z nejaktivnějších oblastí zpracování přirozeného jazyka a stále více se uplatňuje v komerční sféře. V práci je vysvětlena podstata takové analýzy, její výhody i její možné aplikace pro firmy. Teoretická východiska jsou základem pro praktickou část této práce, jejímž cílem je popsat a zhodnotit na webu dostupné nástroje pro analýzu sentimentu, a to především pro české prostředí se zaměřením na mikroblogovací službu Twitter
Vedoucí práce: Tomáš Kincl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: sociální média; Twitter; sentiment; analýza dat; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; social media; Twitter; sentiment; data analysis; bachelor's theses