Soft power Čínské lidové republiky se zaměřením na veřejnou diplomacii - Petrová, Eliška (2014)
Projekce soft power a veřejné diplomacie Čínské lidové republiky je stěžejním tématem této práce. Analyzuje problematiku pouze na obecné úrovni a poskytuje vybrané příklady jako ukázky projekce soft power. První kapitola slouží jako teoretické východisko pro použitý koncept soft power a veřejné diplomacie, jelikož definuje tyto pojmy. Druhá kapitola analyzuje čínskou soft power a veřejnou diplomacii, některé strategie a nástroje. Třetí kapitola stručně představuje projektování čínské soft power do vybraných regionů, kterými jsou Afrika, Evropa a jihovýchodní a východní Asie.