Vliv přímých zahraničních investic do ČR na vývoj konkurenceschopnosti české ekonomiky - Zenáhlík, Aleš; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této práce je prokázání či vyvrácení vlivu PZI na konkurenceschopnost české republiky ve srovnání s jejími primárními konkurenty, státy Evropské unie a členy OECD. Práce je rozdělena do dvou sekcí. Sekce teoretická pokládá nutné teoretické základy a objasňuje význam sledovaných indikátorů a dopady PZI na hostitelskou ekonomiku. Sekce praktická je dále dělena na dvě subsekce věnující se ekonometrické analýze vybraných kvantitativních ukazatelů a analýze ukazatelů kvalitativních. Ověřování jejich závislosti na PZI je řešeno modelem lineární regrese. Výsledky této práce by měly sloužit jako argument pro navýšení či omezení podpory PZI směřujících do České republiky.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses