Hlavné faktory, ktoré ovplyvnili turecko-arménske vzťahy - Volochová, Lucia; Volenec, Otakar; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Práca sa zaoberá dvoma faktormi, ktoré zhoršili vzťahy Turecka a Arménska. Cieľom tejto práce je ich analýza. Prvým vážnym faktorom sú udalosti z obdobia prvej svetovej vojny spáchané vtedajšou Osmanskou ríšou na arménskom obyvateľstve, známe ako arménska genocída, ktorú Turecko popiera už takmer sto rokov. Arméni žiadajú od Turecka oficiálne uznanie genocídy. Druhým sporným bodom je hranica medzi Tureckom a Arménskom, ktorá bola uzatvorená ako odpoveď na arménsku agresiu na azerbajdžanskom území v konflikte o Náhorný Karabach. Napriek tomu, že sa vojna skončila, mierová zmluva nebola doposiaľ ratifikovaná. I keď došlo k určitému vývoju v snahe zlepšiť vzťahy spomínaných krajín, sú stále na bode mrazu a nie je ani očividný náznak zmeny k lepšiemu.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses