Optimalizace kapitálové struktury podniku Fortuna game, a.s. - Lernerová, Lucie; Štamfestová, Petra, 1984-; Milátová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje optimalizaci kapitálové struktury vybraného podniku a výhodnosti využití cizích zdrojů pro dosažení nižších nákladů na kapitál. Práce aplikuje metodiku průměrných kapitálových nákladů (WACC) dle klasické teorie, která vychází z "U" křivky. Pro komplexní zhodnocení finančního zdraví a vývoje ve sledovaném období je v práci využito matematicko-statických metod finanční analýzy, konkrétně horizontální a vertikální analýzy a poměrových ukazatelů. Zásady bilančních pravidel financování jsou v práci zahrnuty jako kontrola splnění doporučovaných kritérií při rozhodování o míře zadlužení. Práce dochází k závěru, že společnost by při vyšší míře zadlužení nesla nižší náklady na kapitál. Nicméně při předpokládaných mírách úrokových sazeb by nemusela dosáhnout vymezené výše kapitálu, a tak snížit své náklady na kapitál.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses