Inovativní společnost a její budování - Ciffra, Michal (2013)
Cílem diplomové práce je analýza klíčových kompetencí inovativnosti společnosti 3M Česko. Toho je docíleno prostřednictvím dotazníkového průzkumu, jeho analýzy a následné formulace doporučení. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Stěžejním tématem teoretické části je Christensenův model RPV a dále pak identifikace základních stavebních bloků inovativní společnosti. Na tomto základě je sestaven "model inovativní společnosti", který je následně použit jako rámec pro návrh dotazníku. Praktická část diplomové práce je věnována výzkumu a analýze klíčových inovačních kompetencí 3M Česko, jejímž výstupem je formulace zlepšujících opatření.