Finanční krize ve Španělsku - Komendová, Adéla (2014)
Práce je zaměřena na hospodářský vývoj Španělska v předkrizové fázi expanze, v období krize a končí popisem současné situace s odhadem dalšího budoucího vývoje. Práce analyzuje nadhodnocení aktiv, vznik úvěrového boomu, krach na realitním trhu a zadlužení jak bankovního tak soukromého sektoru. Cílem práce je shrnout příčiny, vývoj a dopady krize s naleznutím možných východisek pro zlepšení současné ekonomické situace.