Efektivní zdanění práce v ČR a na Slovensku - Kohoutová, Kateřina; Kubátová, Květa, 1952-; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této práce je srovnání efektivního zdanění práce v České republice a na Slovensku. Po úvodu následuje kapitola, která teoreticky popisuje daňové systémy srovnávaných zemí s důrazem na daň z příjmů fyzických osob a sociální pojištění. Třetí kapitola vymezuje ukazatele efektivního zdanění práce, které se využívají při mezinárodním srovnávání. Čtvrtá kapitola srovnává efektivní zdanění práce v České republice a na Slovensku na základě ukazatelů vymezených v předchozí kapitole. Pátá kapitola analyzuje nerovnoměrnost rozdělení důchodů zaměstnanců ve společnosti a vliv daně z příjmů na redistribuci. Pomocí intervalové a globální progresivity je v této kapitole měřena progresivita osobní důchodové daně v České republice a na Slovensku. Závěr shrnuje výsledky celé diplomové práce a navrhuje zlepšení daňového systému v České republice.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses