Péče o zaměstnance - Ščuková, Diana (2014)
Tématem této bakalářské práce je problematika péče o zaměstnance a s tím související poskytování zaměstnaneckých benefitů. Cílem je provést rozbor platné právní úpravy a charakterizovat základní oblasti péče o zaměstnance. Práce se nejdříve věnuje samotnému pojmu péče o zaměstnance a právní úpravě dané problematiky. Postupně je tedy analyzována oblast pracovních podmínek zaměstnanců, jejich odborného rozvoje, stravování a zvláštních podmínek pro některé zaměstnance. Zvláštní pozornost je následně věnována dobrovolné péči o zaměstnance v podobě poskytování zaměstnaneckých benefitů a jejich významu v souvislosti s péči o zaměstnance. Druhá část práce charakterizuje péči o zaměstnance a zaměstnanecké benefity v konkrétní vybrané společnosti. Součástí je také dotazníkové šetření, jehož cílem je zjistit spokojenost zaměstnanců s péčí o ně a s nabízenými zaměstnaneckými benefity a na základě získaných výsledků navrhnout případná zlepšení a doporučení.