Vývoj marketingu ve spojení s informačními technologiemi a neurotechnologiemi - Smržová, Pavlína; Pavlík, Ján, 1956-; Molnár, Zdeněk, 1939-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce "Vývoj marketingu ve spojení s informačními technologiemi a neurotechnologiemi" se zabývá novodobými marketingovými metodami v oblasti informačních technologií, zejména na internetu (online marketing) a v oblasti neurotechnologií (neuromarketing). Klade si otázky, kam může dále marketing v této podobě směřovat do budoucna a sleduje vývoj a potenciál jednotlivých marketingových směrů v rámci moderních informačních technologií. Do jaké míry bude mít spotřebitel možnost svobodné volby v budoucnu? Jaké mohou být negativní a pozitivní přínosy vývoje marketingu ve spojení s technologií? Jaký vliv má online marketing a neuromarketing na lidské emoce a myšlení? Odpovědi a problematiky moderního marketingu jsou hledané zejména skrze SWOT analýzu z pohledu spotřebitele a z pohledu firmy. Dále je zkoumán program FaceReader pro analýzu mimiky respondentů v obličeji při sledování vybraných reklamních spotů. V neposlední řadě se práce snaží najít spojitosti s rozeznáváním upravených log bez názvu značky různými typy spotřebitelů za pomoci online dotazníku.
Vedoucí práce: Ján Pavlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses