Faktory ovlivňující postavení Indie v mezinárodních vztazích případová studie migrace - Trojanová, Pavlína; Volenec, Otakar; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Indie v současnosti patří mezi nejrychleji rozvíjející se země světa a její ekonomický, politický či kulturní vliv bude pravděpodobně i nadále stoupat. Cílem práce je zjistit, zda faktor migrace může mít vliv na Indii jakou takovou a její postavení v mezinárodních vztazích. Naznačeny jsou zde hlavní rysy migrace v souvislosti s Indií - práce poskytuje náhled na indickou emigraci od získání nezávislosti v roce 1947 až do současnosti, věnuje se vnitřní indické migraci a zmiňuje také migraci ze sousedních států do Indie. V textu jsou též popsány příčiny a dopady migrace a také hlavní aktéři migrace mezi které patří migranti, stát a mezinárodní organizace. Pozornost je věnována také indické diaspoře.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses