Komparácia zahraničnej politiky USA a ČĽR voči Indii vzhľadom na súčasnú bezpečnostnú situáciu - Mekýšová, Kamila; Volenec, Otakar; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
India patrí medzi top desať krajín sveta a jej ekonomický potenciál jej predurčuje rast a svetový význam aj v budúcnosti. Čoraz častejšie je skloňovaná v medzinárodných vzťahoch ako svetová veľmoc nie len s ekonomickým potenciálom, ale aj rastúcim vojenským. Táto práca skúma jej súčasný vývoj vzťahov v oblasti bezpečnosti s Čínou a Spojenými štátmi, ktoré sa dnes nachádzajú na špici svetových strategických veľmocí. Cieľom je analýza a zároveň komparácia záujmov, spolupráce a zahraničnej politiky týchto dvoch krajín voči Indii, primárne v oblasti bezpečnosti a pozornosť venuje predovšetkým jadrovej otázke a vojenskej spolupráci.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses