Obchod ČR s Izraelem - Brádleová, Nela; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Kopecký, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá ekonomickými vztahy mezi Českou republikou a Izraelem. Pozornost je věnována nástinu historického vývoje těchto vztahů a především pak jejich současné podobě, která je dnes ve velké míře definována skrze legislativu Evropské unie, jejíž pravidla jsou pro Českou republiku závazná. Další část práce se věnuje teritoriální orientaci Izraele na zahraniční trhy a komoditní struktuře obchodní výměny a klade si za cíl přiblížit jeho zahraniční ekonomické vazby. Hospodářská situace Izraele je popsána pomocí základních makroekonomických ukazatelů. Na závěr jsou uvedeny mezinárodní programy, na kterých obě země spolupracují, a také okruh činnosti institucí na podporu vzájemných vztahů, jež jsou základními kameny k jejich prohlubování.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses