Kulturní diplomacie Česko-japonská kulturní diplomacie v případové studii na Malé divadlo kjógenu - Hübnerová, Petra; Volenec, Otakar; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice kulturní diplomacie v rovině teoretické i v rovině praktické. Nejdříve práce představí samotný koncept kulturní diplomacie, její oblasti a význam. Poté se zabývá oblastmi, které s kulturní diplomacií úzce souvisí, konkrétně soft power, national brandingem a především veřejnou diplomacií. Poslední část práce je případová studie na česko-japonskou kulturní spolupráci, jakožto prostředek kulturní diplomacie, prezentovaná na příkladu českého divadelního souboru Malé divadlo kjógenu, věnujícího se uvádění japonského tradičního žánru kjógen. Důležitou součástí této případové studie je představení funkce japonského kulturního vyslance bunka kórjúši.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses