Marketingová analýza e-shopu Mx4life.cz - Horák, Patrik (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na shrnutí poznatků týkajících se e-shopu Mx4life.cz. Úvodní teoretická část shrnuje a popisuje základní informace o Internetu a internetovém obchodu. Společně s tím je zde představen i marketingový mix a Google Analytics. Navazující praktická část se již blíže zabývá samotnou analýzou, která je tvořena obsahem a strukturou webové stránky, dále jednotlivými nástroji marketingového mixu a daty změřenými pomocí webové aplikace Google Analytics. Kromě toho se věnuje konkurenci jak z hlediska e-shopu, tak z hlediska kamenných obchodů. Cílem této práce je tedy zhodnotit stávající situaci a na základě zmíněných analýz navrhnout případné změny za účelem zvýšení návštěvnosti a konkurenceschopnosti společnosti.