Ekonomická analýza vybraného podniku - Bláhová, Veronika (2013)
Předmětem této diplomové práce na téma "Ekonomická analýza vybraného podniku" je hodnocení ekonomické výkonnosti společnosti MOIRA CZ, a.s.. Cílem práce je posoudit společnost z hlediska finančního zdraví, výkonnosti a budoucí životaschopnosti. První část práce je věnována přístupům k ekonomické analýze a metodám, v druhé části je analyzována ekonomická situace zvoleného podniku. Výchozím bodem praktické části jsou účetní výkazy a jejich analýza pomocí horizontální a vertikální analýzy, analýzy rozdílových a poměrových ukazatelů nebo bonitních a bankrotních modelů. V práci je také využita analýza Du-Pont a analýza ekonomické přidané hodnoty EVA. V závěru jsou shrnuté výsledky ekonomické analýzy a stanovené návrhy na opatření, které by mohly vést ke zvýšené ekonomické výkonnosti podniku.