Ekonomická analýza vybraného podniku - Bláhová, Veronika; Vávrová, Hana, 1970-; Šlégr, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Předmětem této diplomové práce na téma "Ekonomická analýza vybraného podniku" je hodnocení ekonomické výkonnosti společnosti MOIRA CZ, a.s.. Cílem práce je posoudit společnost z hlediska finančního zdraví, výkonnosti a budoucí životaschopnosti. První část práce je věnována přístupům k ekonomické analýze a metodám, v druhé části je analyzována ekonomická situace zvoleného podniku. Výchozím bodem praktické části jsou účetní výkazy a jejich analýza pomocí horizontální a vertikální analýzy, analýzy rozdílových a poměrových ukazatelů nebo bonitních a bankrotních modelů. V práci je také využita analýza Du-Pont a analýza ekonomické přidané hodnoty EVA. V závěru jsou shrnuté výsledky ekonomické analýzy a stanovené návrhy na opatření, které by mohly vést ke zvýšené ekonomické výkonnosti podniku.
Vedoucí práce: Hana Vávrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses