Analýza dlouhodobého vývoje devizově kurzové politiky České republiky - Blažková, Kristýna (2014)
Cílem bakalářské práce je analýza dlouhodobého vývoje devizově kurzové politiky České republiky. Nejprve jsou uvedeny definice systémů kurzových režimů a jejich uplatnění, výhody, rizika a role centrální banky při řízení kurzové politiky. V dalších třech částech je popsána historie československé koruny a následně české koruny do roku 2004, kdy Česká republika vstoupila do Evropské unie. Poslední kapitola je zaměřena na vstup České republiky do eurozóny. Míra připravenosti na vstup je posuzována úspěšností plnění maastrichtských konvergenčních kritérií.