Analýza dlouhodobého vývoje devizově kurzové politiky České republiky - Blažková, Kristýna; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem bakalářské práce je analýza dlouhodobého vývoje devizově kurzové politiky České republiky. Nejprve jsou uvedeny definice systémů kurzových režimů a jejich uplatnění, výhody, rizika a role centrální banky při řízení kurzové politiky. V dalších třech částech je popsána historie československé koruny a následně české koruny do roku 2004, kdy Česká republika vstoupila do Evropské unie. Poslední kapitola je zaměřena na vstup České republiky do eurozóny. Míra připravenosti na vstup je posuzována úspěšností plnění maastrichtských konvergenčních kritérií.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses