Komparativní analýza konkurenceschopnosti Španělska a Portugalska - Bartoň, Lukáš; Hnát, Pavel, 1981-; Formanová, Věra, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na porovnání současných úrovní konkurenceschopností ekonomik Španělska a Portugalska v kontextu světové ekonomické a evropské dluhové krize. Nejprve se zabývám hodnocením konkurenceschopnosti skrze souhrnné multikriteriální ukazatele. Poté analyzuji národní konkurenceschopnost Španělska a Portugalska prostřednictvím vybraných indikátorů charakterizující jejich vnější a vnitřní makroekonomické nerovnováhy. Závěrem zhodnocuji reálnou vypovídací schopnost obou přístupů a poukazuji na hlavní příčiny negativního vývoje úrovně konkurenceschopnosti v posledních letech.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses