Cizinci na českém trhu práce. - Strašková, Tereza (2014)
Hlavní cílem bakalářské práce je provést ucelenou analýzu postavení cizinců na českém trhu práce. Pozornost je také věnována analýze ilegálního zaměstnávání, jež představuje pro Českou republiku nejen finanční ztráty, ale také bezpečnostní rizika a rizika zvýšení kriminality. Praktická část se věnuje legislativnímu rámci k části druhé, která se zabývá vývojem působnosti cizinců na českém trhu práce, a to jak cizinců evidovaných na Úřadu práce, tak těch, co mají živnostenské oprávnění. Závěrečná část poté rekapituluje nejdůležitější zjištění a zhodnocuje danou problematiku.