Cizinci na českém trhu práce. - Strašková, Tereza; Pavelka, Tomáš, 1975-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Hlavní cílem bakalářské práce je provést ucelenou analýzu postavení cizinců na českém trhu práce. Pozornost je také věnována analýze ilegálního zaměstnávání, jež představuje pro Českou republiku nejen finanční ztráty, ale také bezpečnostní rizika a rizika zvýšení kriminality. Praktická část se věnuje legislativnímu rámci k části druhé, která se zabývá vývojem působnosti cizinců na českém trhu práce, a to jak cizinců evidovaných na Úřadu práce, tak těch, co mají živnostenské oprávnění. Závěrečná část poté rekapituluje nejdůležitější zjištění a zhodnocuje danou problematiku.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses