Aplikace metod Lean Six Sigma při řešení problémů při změnách výroby ve společnosti Philip Morris ČR, a.s. - Jurka, Petr; Hykš, Ondřej; Martínez, Felipe; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cílem této práce je aplikovat metodu Lean Six Sigma na řešení problémů, které se vyskytují při změnách výroby ve společnosti Philip Morris ČR, a.s. V první části práce je popsána metodika Lean Six Sigma, přičemž tato část čerpá z aktuální světové literatury. V dalších částech práce je pak popsána společnost Philip Morris, výroba tabákových produktů v Kutné Hoře a je uveden obecný popis výroby cigaret. Dále je v práci proveden důkladný popis procesu změny výroby, celkem 7 měření tohoto procesu na různých typech strojů, analýza měření a v případě, že z analýzy vyplynuly oblasti ke zlepšení či problémy, tak také návrh opatření k jejich řešení. V závěru práce je zhodnoceno, zda došlo ke splnění cílů stanovených v úvodu práce
Vedoucí práce: Ondřej Hykš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses