Insolvenční správce zjišťování a zpeněžování majetkové podstaty - Němeček, Lukáš (2014)
Bakalářská práce je zaměřena na dvě hlavní činnosti správce insolvenčního řízení. První je označována jako zjišťování majetkové podstaty. V této části je definováno, co vše je obsahem majetkové podstaty. Následuje další část, která popisuje samotný proces zjišťování majetku dlužníka, který se řídí určitými postupy. Pro přesné určení majetku je nezbytná součinnost dlužníka a jiných orgánů s insolvenčním správcem. Tyto kroky vedou k výsledku činnosti správce insolvenčního řízení -- soupisu majetkové podstaty. Druhou činností správce je zpeněžení majetkové podstaty. Tato část popisuje postup prodeje majetku dlužníka, který vede k uspokojení věřitelů. Za odvedenou práci má správce insolvenčního řízení nárok na příslušnou odměnu. Smyslem této práce je navržení změn, které by případně mohly vést ke zefektivnění činnosti insolvenčního správce a ke zrychlení průběhu insolvenčního řízení.