Evropská politika sousedství ve vztahu k Tunisku - Nekvindová, Martina; Dubský, Zbyněk, 1974-; Kuchařová, Alžběta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce se zabývá Evropskou politikou sousedství ve vztahu k Tunisku, se zaměřením na analýzu dopadů Evropské politiky sousedství před rokem 2011. První část práce se zabývá Evropskou politikou sousedství v obecné rovině, jsou analyzovány příčiny vzniku této politiky, mechanismy jejího fungování a financování. V druhé části práce je zkoumán vztah EU a Tuniska s důrazem na spolupráci v rámci Evropské politiky sousedství. Práce hodnotí dopady spolupráce na Tunisko a zkoumá změny politiky, ke kterým došlo v návaznosti na revoluci v Tunisku a na Arabské jaro.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses