Tvorba metodiky pro implementaci IS pro malé firmy - Křesala, Vojtěch (2014)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku metodik implementace informačního systému v malé firmě. Cílem práce je vytvoření metodiky implementace informačního systému pro použití konzultanty firmy Iteron. Implementace firemního informačního systému je komplikovaný projekt. Podle průzkumů 60-80% těchto projektů končí neúspěchem. V teoretické části práce jsou identifikovány klíčové faktory úspěchu implementace. Dále jsou popsány existující metodiky velkých dodavatelů řešení IS a zkušenosti z případových studií. Následuje popis potřebných metod projektového řízení a podnikové analýzy. V praktické části je popsána metodika pro použití v naší firmě.