Firemní využití sociálních sítí - Píša, Luděk (2014)
Diplomová práce se zabývá tématikou sociálních sítí, konkrétně jejich využitím firmami. Práce je členěna na dva celky -- teoretický a praktický. V teoretické části dostane čtenář potřebný informační základ a rozhled na poli sociálních sítí s důrazem na jejich využití firmami. V této souvislosti je zmíněna analytika sociálních sítí, protože právě ta je hlavní pro druhou část práce -- vlastní výzkum. Ve výzkumu jsou podrobeny analýze firmy z České republiky, Spolkové republiky Německo a Spojených států amerických. Je analyzováno jejich chování na sociální síti Facebook. Analýza se skládá ze dvou metod. Metoda komparativní časová porovnává stejný vzorek firem v čase t a t + 3 roky. Metoda komparativní geografická porovnává působení firem v závislosti na místu jejich sídel. Cílem praktické části je ověření předem stanovených hypotéz.